teisipäev, 17. detsember 2019

Kaardid Jõuludeks vol 2


Igal aastal püüan saata vähemalt mõned kaardid. See on selline mõnus ja vana aja hõnguline komme, millest püüan ka tulevikus kinni pidada.

Jällegi mainin, et kõik templitega tehtud tegelased on valminud juba korduvalt selgitatud tehnikaid kasutades ja siinkohal neist rohkem ei räägi. Kõige esimesena tembeldasin läbipaistva templivärviga sõnumi ja puistasin selle üle valge reljeefpulbriga. Peale kuumutamist oli tulemuseks valge tekst. Tausta värvimiseks kasutasin Distress templivärve: black soot, broken china ja stormy sky. Tupsutasin nendega valget kartongi ja kui tulemus meeldis võtsin vett ja piserdasin veepritsmeid, mis kohe said ka kuivatuatud. Panin loomakesed 3D padjakestele ja liimisin kaardile. Lõpetuseks kleepisin töö kahepoolse teibiga valgele kartongile.


Siin lõikasin tausta tegemiseks valgest kartongist kaares paberi. Asetasin selle kaardile ja tupsutasin siis ülemist osa õrnalt sinise templivärviga. Selliselt talitades tegin kaardile kolm pisikest mäge. Seejärel võtsin liimi ja liimisin igale mäele natukene lund. Kasutasin selle tegemiseks Distress dry glitter sädelust clear rock candy. Alla nurka tembeldasin musta templivärviga sõnumi ja puistasin selle üle läbipaistva reljeefpulbriga. Liimisin 3D padjakeste abil pingviinid ja kaks puud alusele. Teised kaks puud liimisin otse vastu paberit. Kogu töö liimisin omakorda kahepoolse teibiga valgele kartongile.

Viimase kaardi valmistamisel kasutasin maski tehnikat. See tähendab seda, et peale esimese lille tembeldamist paberile tembeldasin lille uuesti teisele paberile. Viimase lõikasin välja ja asetasin kaardil oleva lille peale. Nüüd valisin sobiva koha ja tembeldasin kaardile teisegi lille. Tulemuseks jäävad kaks lille, mis on üksteise taga osaliselt peidus. Kui pilt oli läbipaistva reljeefpulbriga kokku tehtud, ära sulatatud ning kuivanud asusin pilti värvima. Värvimisel kasutasin Copic markereid. Lisasin paela ja 3D padjakestel oleva sildi. Seejärel kleepisin kogu kaardi ulatuses 3D padjakesi ja paigaldasin valgele kartongile.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...