esmaspäev, 4. november 2019

Kootud kindad beebile


Eelmisel aastal kudus meie kõige pisemale kindad tema õde. Kui nüüd oli jahedam avastasime, et kindad on jäänud ikka väga väikeseks. Tuli kiiresti tegutseda, et pisikese käekesed ei külmetaks. Niisiis kudusin talle kindad.

Kasutasin DMC Hollie beebidele mõeldud lõnga, mida olin juba varem kasutanud tuukrimütsi kudumisel ja valge lõnga nimi oli Wool Alpaca - Rial Filati Pregiat. Kudusin varrastega number 3. Lapse vanuseks 9. kuud (suurus 80).


Varrastele sai loodud 32 silmust, mis hiljem sai neljale vardale ära jagatud (igale 8 silmust). Esimese ringi kudusin parempidi. Peale seda hakkasin kuduma soonikut (parempidi, pahempidi, parempidi jne).Selliselt kudusin 11 ringi. Nüüd hakkasin kuduma ringe vaid parempidiste silmustega ja neid sai kokku 22 ringi. Seejärel vahetasin lõnga ja kudusin veel 5 rida parempidi. Kahandama hakkasin mõlemast kinda äärest - paremal pool ületõstmisega parempidi kokku ja vasakul lihtsalt parempidi kokku. Kahandasin seni, kuni jäi 4 silmust kummalegi poole. Võtsin nõela ja tõmbasin lõnga läbi 8 silmuse. Kinnitasin korralikult ja peitsin kõik otsad ära.

Võtsin nõelale valge lõnga ja tikkisin karukesele pisikesed kõrvad. Seejärel võtsin tumeda halli lõnga ja tikkisin silmad ja suu. Kasutasin tikkimisel sellist tehnikat. Iseenesest võib need osad ka kohe kudumisel sisse kududa aga minul ei tulnud see välja. 

Lõpetuseks võtsin uuesti halli lõnga ja heegeldasin keti. Parajalt nii pika, et ulatuks lapsele ühest käest üle kaela panduna teise käeni. Keti heegeldamist alustades kinnitasin selle kohe kindale. Tagasi heegeldasin kinnissilmustega. Nööri tegin selleks, et paari jalutuskäigu järel kindad alles püsiksid ja neid kuhugi teeäärele maha ei poetataks.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Väga armsad väikesed kindad! Ja varem esitletud tuukrimütsiga sobivad kenasti kokku. Kiidan nii mütsi kui kindaid ja muidugi Sind, kui tublit tegijat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...