reede, 8. november 2019

Soolaleiva kingitus


Ei tea kas ka mujal aga Eestis korraldatakse jätkuvalt soolaleivapidusid. Sellisel puhul on passlik kinkida värsketele kodu omanikele soola ja leiba. Leib toob perele tervise ja sool rikkuse. Kunagi sai tehtud leivaga siilike, kes kannab kotti soolaga aga seekord tahtsin teha midagi sellist, mis ei võta palju ruumi ja kauem vastu peab. Niisiis tegin pisikese sildi, mille sees on soola ja leiba.


Tembeldasin pisikese karu ja värvisin selle markeritega ära. Kleepisin kartongile ja lõikasin lõikeraudadega välja. Lisaks lõikasin paksemast valgest paberist välja ringi ja kleepisin sellele karu. Punasest värvilisest paberist lõikasin välja kaks ristkülikut ja mustast paberist ühe ristküliku. Tupsutasin kõik ääred pruuni templivärviga. Ühele punastest paberitest kinnitasin klammerdajaga sildi "leiba ja soola". Nüüd olid kõik eeltööd tehtud ja hakkasin kõike kiletama.


Selleks, et kile sellisel viisil kokku sulatada kasutasin tööriista nimega Fuse. Kokku panemist alustasin alumisest osast ja liikusin järjest kõrgemale. Soola ja leiva taskute puhul jätsin ühe külje lahti, pudistasin sinna sisse leiba ja soola ja kinnitasin. Karu tasku juures lisasin mõned punased litrid. Kui kogu töö oli kiles lõikasin kile laiuselt musta paberit, murdsin selle pooleks ja klammerdasin kile külge. Paberisse tegin augu ja kinnitasin öösi. Sealt pistsin läbi nööri, mille külge omakorda tegin punasest paelast lipsukese.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Väga lahe kingitus! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...