teisipäev, 20. november 2018

Kaardid Jõuluteks

Lõpuks valmisid minu selle aasta kaardid Jõuludeks. Neid on alati väga tore teha, sest Jõulud ju vaid kord aastas ja aastaga tuleb palju toredaid mõtteid, mida tahaks teha. Lisaks kaartidele on selles postituses võimalik endale soetada minu tehtud digitempel. Tuletan muidugi meelde, et see on mõeldud vaid isiklikuks kasutamiseks. Niisiis siin nad on. Kui keegi tunneb huvi mõne kaardi valmimise kohta siis lisasin iga pildi juurde ka valmimisest lühikese ülevaate.


Tausta tegemiseks kasutasin šablooni ja läbipaistvat templivärvi. Peale puistasin valget reljeefpulbrit, mille kuumutasin. Seejärel värvisin kogu tausta kahe erineva sinise templivärviga. Jõuluvana tegemiseks kasutasin jõuluvana templit, musta templivärvi ja läbipaistvat reljeefpulbrit. Värvisin markeritega. Valmis jõuluvana liimisin kartongile ja lõikasin lõiketera abil välja. Jõuluvana taha panin 3D padjakesed. Sõnumi printisin välja ja liimisin lihtsalt tausta peale. Roheline oks on samuti lõiketeraga välja lõigatud ja markeritega värvitud.


Tausta tegemiseks kasutasin paksemat valget paberit, millele tegin reljeefplaadiga lumehelbe mustri. Kitse lõikasin välja tugevamast valgest paberist lõikeraua abil ja seejärel värvisin pruuni templivärviga. Peale seda pritsisin kitse õrnalt üle veega, millesse oli lisatud natukene läikivat pulbrit. Sidusin kaela lipsukese koos kuljusega ja tagumisele osale panin 3D padjakesed. Sildi printisin printeriga ning kleepisin papile ja tõstsin samuti 3D padjakestega kõrgemale. Oksa tegemiseks kasutasin lõikerauda ja värvisin siis markeritega roheliseks.


Tausta paberina kasutasin vesivärvidega värvimiseks mõeldud paberit. Printisin sellele sõnumi ja seejärel värvisin akvarellitavate pliiatsitega kogu sinise osa. Kui pliiatsiga oli vajalik osa värvitud tegin kõik üle pintsli ja veega alustadest äärtes keskele. Lasin värvil kuivada ja liimisin tausta kartongile. Templiga tegin kuused. Heledama kuuse saab siis, kui peale templiga jäljendi tegemist teha kohe uus jäljend. Lumehelbed tegin valge akrüülvärviga. Sidusin ümber nööri ja tegin pisikese lipsu. Lillede valmistamisel kasutasin lõikeraudasid. Kogu valge osa taha panin 3D padjakesed ja nende abil liimisin töö tausta külge.


Sellel korral on taust täiesti valge. Sinna peale on pandud punasest paberist lõikerauaga lõigatud ring, mis on õmmeldud valge tausta külge. Samuti on õmmeldud taustale sõnum, mis on prinditud kalka paberile. Tüdruku ja poisi tegemiseks tegin musta templivärviga ja läbipaistva reljeefpulbriga pildi mille värvisin markeritega. Liimisin pildi kartongile ja lõikasin lõikeraua abil välja. Liimisin taha 3D padjakesed ja lisasin tausta peale. Lilled ja lehed lõikasin samuti välja lõikeraudadega. Lehed värvisin markeritega roheliseks. 


Tausta valmistasin lainelisest papist, mille värvisin osaliselt akrüülvärviga valgeks. Puistasin lisaks valget ja hõbedast reljeefpulbrit ja sulatasin samuti taustale. Printisin välja sõnumi ja õmblesin taustale. Kitse lõikasin lõikerauaga välja korgi materjalist. Lilled lõikasin samuti lõikaraudadega välja ja värvisin markeritega roosaks. 

Siin siis ka lubatud digitempel. Templi saad endale salvestada arvutisse ja siis kasutades näiteks Word`i selle välja printida juba vastavalt sellise suurusega ja sellisele paberile nagu parasjagu vaja on.

2 kommentaari:

HõbeValge ütles ...

Imeilusad pühadekaardid! :) Oled teinud peent tööd ja selle siin põhjalikult kirja pannud. Aitäh! Fotod on ka väga ilusad! ;)

Malle ütles ...

Imelised kaardid, sinu erilise "käekirja" tunneb kohe ära! Mulle meeldib samuti, et oled tegemisest kirjutanud ja aitäh ka digitempli eest!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...