esmaspäev, 4. veebruar 2019

Kootud lumepallid


Lapsel oli koolis vaja lumepalli, mis võis siis olla tehtud ükskõik kuidas aga pidi vastu pidama, kui põrandale kukub. Tegelikult oli lumepalli vaja eelmise aasta lõpus aga postitusega ei saanud kuidagi varem hakkama. Niisiis otsustasin mina lumepalli kududa. Kõik sai alguse sellest, et nägin internetis ühte toredat lumepalli pilti ja uskumatul kombel oli Rimis täpselt sellist lõnga müügil. 


Olin ääretut hakkamist täis ja hoog oli sees. Oi kui raske see oli. Sellise lõngaga kududes kadusid justkui silmused ära ja järge oli väga raske pidada. Mõtlesin siis, et ma heegeldan parem aga see oli tegelikult veel keerulisem ja siis pöördusin kudumise juurde tagasi. Lõpuks sain sellega ikkagi hakkama ja tegin palle lausa mitmeid, mõned suuremad, mõned pisemad. Täiteks said pallidele penoplastist pallid, mida paljud käsitöökauplused müüvad. 

Kudumisel kasutasin sama joonist, mida jõulukuulide valmistamisel. Suuremate kuulide puhul tuleb lihtsalt silmuseid rohkem teha. Näiteks 10 silmuse asemel 12, 14 või 16.


3 kommentaari:

Helen ütles ...

Tere, mis lõngaga tegu ? Väga hea idee, mul vaja ühte etenduse jaoks selliseid lumepalle teha.

Ly ütles ...

Kahjuks viskasin sildi ära ja nime ei mäleta. Ise ostsin Rimi kauplusest. Vaatasin aga natukene netis ringi ja sarnane lõng on näiteks Cuddles. Lõng ise on peenike ja selle peenikese osa külge kinnitub hulgaliselt madalaid pisikesi lõngajuppe (nagu ripsmed).

Ly ütles ...

Käisin Rimis ja vaatasin üle, mis lõnga kasutasin - Schachenmayr Baby Smiles Lenja Soft

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...