neljapäev, 9. september 2021

Õmmeldud põll

Minu vana põll oli kõike muud kui kena aga samas mulle nii väga meeldis selle lõige. Just sellel põhjusel ei jooksnud kohe uut ostma. Lõpuks otsustasingi teha uue põlle vana põlle järgi. 

Laotasin põlle paksemale puuvillasele kangale ja joonistasin selle järgi uue põlle tüki. Siis mõõtsin ära paelte pikkuse ja selle järgi lõikasin välja 7cm paksused ribad. Põlle sirged osad õmblesin sellise tehnikaga, mida kirjeldan selles postituses. Paelte õmblemiseks, nagu juba eelpool mainitud, lõikasin 7cm paksused ribad. Õmblesin need pahupoolel kokku ja triikisin õmbluse lahku (parempoolne foto all). Seejärel tõmbasin riide teistpidi ja pressisin triikrauaga veelkord üle. Seda tegin nii, et õmbluse koht jääks ühe poole keskele. Paelte otsad toppisin osaliselt torusse tagasi ja triikisin samuti ära. Lõpuks õmblesin kõik ääred üle.

 


Põlle kumerad osad viimistlesin kandiga ning seejrel õmblesin paelad põlle külge. Et aga põllele natukene särtsu anda kujundasin teksti ja lõikasin Cricut masinaga kuumpresskilest ehk rohkem tuntud kui iron-on kilest välja ning paigaldasin põllele.


Nüüd siis saangi oma uue põllega uhkelt mööda kööki ringi sehkendada. Loodan, et see teenib mind sama hästi kui eelmine.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Väga armas põll! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...