laupäev, 7. august 2021

Vinüülist õmmeldud pisike kott

Õmblesin pisemate asjade hoiustamiseks lukuga koti. Lisasin endale iseloomulikult ka mõned kaunistused. Alustasin koti valmistamist asjade välja lõikamisega. Materjalina kasutasin juba olemas olnud tähekestega puuvillast riiet ning läbipaistvat vinüülist kilet.


Lõikasin tähekestega riidest välja kaks tükki. Mõlemad murdsin keskelt risti pooleks ja triikisin ära. Samuti keerasin tagasi ülemise ja alumise ääre. Ühele küljele paigaldasin teksti "Minu Asjad", mille olin eelnevalt Cricut masinaga välja lõiganud. Riide lahtise osa vahele panin vinüülist kile ja õmblesin kinni. Ühele külgedest lisasin veel sinise paela. Nüüd õmblesin mõlemad osad luku külge. Ääred lõikasin peale õmblemist sirgeks.

NIPP: Kui vinüül on kortsu läinud ja vajab sirgendamist siis triigi rätikut nii kaua, et see muutub soojaks. Aseta nüüd vinüül sooja rätiku peale ja silu kätega. Ongi vinüül triigitud.

Järgmiseks õmblesin kokku mõlemad küljed. Siis tegin luku lahti ja õmblesin ära ka koti põhja. Panin käe kotti ja sättisin koti nurk nii, et külgmine ka alumine õmblus oleksid üksteise peal. Kotile tekib kolmnurk, mis tuleb läbi õmmelda. Lõikasin ülejäägi ära ja tegin samuti teise nurgaga. Pöörasin koti ümber.


Nüüd oligi kott valmis. Mina panin luku kelgu külge veel ühe halli pallikese, et oleks kergem lukku lahti ja kinni tõmmata. Tuleb tunnistada, et mulle väga meeldivad sellised läbipaistva kilega kotid ja kindlasti valmib mõni varsti jälle.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...