kolmapäev, 23. detsember 2020

Jõululõhn

 

Igal aastal otsin ma mõne toreda pisikingituse idee, millega võiks oma sõpru rõõmustada. Sellel aastal jäi sõelale selline imeline asi nagu jõululõhn. Jõululõhn tekib koju erinevate toimingute käigus nagu kuuse toomine tuppa või siis piparkookide valmistamine. Kui aga ei taha metsast kuuske tuua ja ka piparkoogid oled ostnud poest, siis seda lõhna sulle koju ei tule. Võimalus on loomulikult põletada mõnda küünalt, mis annaks sarnast lõhna aga ega selliseid küünlaid väga põletada ei soovitatta. Siis tulebki appi täiesti looduslik segu, mis tekitab koju täpselt õige lõhna.


Selle segu vamistamiseks ei ole peale aja palju vajagi. Minu segus on apelsin, nelk, vürts, kaneelikoor ja tüümian. Kõige pikem aeg läkski apelsini ja tüümiani kuivatamiseks. Kuivatasin selleks mõeldud masinaga ja aega läks kaks päeva. Kuivatama pidin vaid seepärast, et saaks kingitusena pakkida. Kui on soov vaid endale kodus lõhna teha, saab kasutada värskeid koostisosi. 


Pakendasin segud grip kotti ja lõikasin välja naturaalsest kartongist Cricut masinaga sildid. Printisin välja sõna "Jõululõhn" ja paigaldasin selle klammerdajaga lipsiku ja koti külge. Kalka paberile kirjutasin õpetuse lõhna saamiseks, lisasin pisikese kuuseoksa (mille võib ka potti pista) ja kinnitasin mõlemad pisikese lõksuga ülejäänud asjade külge. Nüüd jätkub meile jõululõhna kõigile. Häid Pühi!

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...