teisipäev, 24. november 2020

Õmmeldud kaitse pooleliolevatele kudumitele


Juba ammu kurtis minu vanem tütar, et kui kudumisasju on vaja kooli ja kodu vahet vedada tulevad silmused kotis maha ja ei ole sellel kahjul ei otsa ega äärt. Nüüd, kui mind tabas meeletu soov õmmelda avastasin sellise toreda pisikese asjanduse, mis kaitseb kootud tööd just sellise probleemi eest.


Selle tasku valmistamise tarvis läheb vaja kahte erinevat puuvillast kangast: üks välja, teine voodriks. Minul juhtus nii, et üks pealispinna riie oli paksem ja teine õhem. Seepärast kasutasin õhema riide puhul ka liimiriiet. Trukid paigaldasin selleks spetsiaalselt mõeldud tööriistaga. Loomulikult läks veel vaja õmblusmasinat, niiti ja kääre.

Lõikasin välja kaks riidetükki mõõtmetega 25cm*16cm. Murdsin need eraldi pahupool peal pikku pooleks. Pealmisel osal õmblesin mõlemad lühikesed küljed õmblusmasinaga kokku. Voodril õmblesin täiesti kokku ühe külje aga teisel pool jätsin pisikese ava, et hiljem saaks töö ümber pöörata. Keerasin pealmise riide õigetpidi ja toppisin voodri sisse. Seejärel õmblesin kinni kogu ringi. Peale seda sai selle väikse avause kaudu, mis ennem jäätud sai, töö õiget pidi tõmmata. Olnud augu õmblesin lihtsalt kinni ja toppisin voodri välimise osa sisse. Siis õmblesin veelkord ääre üle. Trukkide paigaldamiseks mõõtsin äärest 3cm ja ülemisest servast 2cm. Trukkide vahele jäi 2,5cm. Tegin naaskliga augud ja paigaldasin plastikust trukid. Kui kaitsmed valmis said läksid need ka kohe kasutusse. 

1 kommentaar:

Anneli T ütles ...

Väga hea mõte! Mul oleks ka sellist vaja (võimalik, et isegi mitu).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...