teisipäev, 1. september 2020

Tegevusalus väikelapsele

 


Juba üle aasta tagasi tekkis mõte teha pisikesele tegevusalus ja eks ma sellega siis ka alustasin. Otsisin erinevatest kohtadest asju, mida alusele panna ja enam-vähem sai alus kasutamiskõlblikuks. Nüüd aga alles jõudsin niikaugele, et saan öelda - valmis.


Aluse valmistamist alustasin paberile joonistatud majakujulise kavandiga. Selle järgi joonistasin vineerile kujutise ja lõikasin välja. Lisaks lõikasin kaks nelinurkset puidust tükki. Päris ise ma sellega hakkama ei saanud, sest ei olnud vastavat tööriista. Niisiis laenasin sõbra oskuslikke käsi. Peale seda lihvisin ääred ja värvisin valge värviga aluse ära. Ustele lisasin sinised triibud. Kasutasin spetsiaalselt mänguasjadele mõeldud värve. 


Nagu Eestis ikka on kõige keerulisem leida asju, mida tahad oma töödes kasutada. Niisiis peale hulgaliselt erinevates ehituspoodides kolamist tuli mõned asjad tellida siiski väljastpoolt piire. Et kõike seda kinnitada läks mul jällegi vaja abi ja seekord tuli appi minu kallis mees. Mõned asjad, mis sai alusele kinnitatud, tuli ümber teha, et neid saaks selliselt kasutada nagu mina ette kujutasin. Lõpuks aga sai kõik kenasti kinnitatud.


Uste alla sai peidetud pildid, millel on värvilised numbrid. Nii saame õppida värve ja hiljem ka numbreid. Iseenesest peakski seda alust saama kasutada päris pikalt, sest seal on kergemaid asju mida saab kruttida ja palju rohkem osavust nõudvaid tegevusi. Igatahes meie pesamuname tundub see meeldivat ja ikka ja jälle leian ta seal askeldamas.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Väga tubli töö ja lahe maja! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...