pühapäev, 20. september 2020

Kootud poolkindad

 


Kui valisin varem postitatud nuku kleidi kudumiseks lõnga, siis arvestasin sellega, et tahan samast lõngast kududa nooremale tütrele sügiseks poolkindaid. Niisiis kasutasin kudumiseks Fonty BB Merino lõnga. Kudusin bambusvarrastega number 2,5mm. 


Peale 52 silmuse loomist alustasin sooniku kudumisega. Soonik on kootud kaks parempidist ja kaks pahempidist silmust. Kui kokku sai 26 rida kudusin kaks rida parempidi ja seejärel alustasin kindakiilu kudumisega. Kindakiilust olen varem kirjutanud selles postituses. Kiilu hakkasin kuduma peopesapoolsel küljel peale seda, kui olen äärest ära kudunud viis silmust. Kui kokku oli kootud viis parempidiste silmustega rida hakkasin kindale pahempidiste silmustega kuduma mustrit.


Peale tähe valmimist kudusin veel viis rida ainult parempidi ja seejärel veel viis rida soonikut. Kudusin silmused maha ja alustasin pöidla kudumist. Selleks korjasin üles 13 silmust, mis olin varem haaknõelale pannud (viidatud postituses oli ridu rohkem, sest tegu on täiskasvanute kinnastega). Võtsin külgedelt juurde veel kaheksa silmust ja kudusin kokku parempidi viis rida. Seejärel kudusin silmused maha ja peitsin kõik lõngaotsad ära.
Viimistlemiseks tegin lõnga sooja veega märjaks ja kuivatasin käterättide vahel ära. Lõikasin papist vormi ja tõmbasin niisked kindad sinna peale. Peale kuivamist olidki kindad valmis.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...