neljapäev, 20. jaanuar 2022

Heegeldatud näopuhastuspadjad


Oma katsetustel, mida võiks teha puuvillasest lõngast jõudsin heegeldatud näopuhastuspadjakesteni. See mõte tundub mulle päris hea. Heegeldad nii palju padjakesi, kui arvad, et nädalas vaja läheb ja pesupäeval pesed koos pesuga kasutatud padjakesed puhtaks. 


Heegeldasin kahes suuruses padjakesi. Suuremad tegin lõngaga Drops Paris ning 5mm heegelnõel, väiksemad Scheepjes Catona ning 2,5mm heegelnõel. Padjakeste originaalõpetus asub siin

Niisiis on nii väikeste kui suuremate padjakeste muster üks ja sama. 

1. Tee võluring ja heegelda sinna sisse  13 sammast, millest esimese asemel tee kolm ahelsilmust. Lõpeta ring aassilmusega ringi esimesse sambasse. 

2. Heegelda igasse samba vahesse nupp. Lõpeta ring aassilmusega.
Nupu heegeldamiseks võta lõng heegelnõelale ja pista silmusest läbi.

 

Haara kaasa lõng ja venita tõmmatud lõng pikemaks, et hakkaks tekkima nupp. Tõsta jälle lõng vardale ning samast silmusest läbi. Haara seal kaasa lõng, mida venitad jälle pikemaks. Üldiselt tehakse nupu jaoks selliselt viis korda aga mina tegin padjakeste jaoks kolm korda.


Kui vajalik arv olemas võta veelkord lõng heegelnõelale ja tõmba kõigist silmustest läbi. Nüüd, kui heegelnõelal on vaid üks silmus tee nupule juurde ahelsilmus.

 

3. Heegelda kolm ahelsilmust. Järgnevalt heegelda nuppu kaks sammast ning ahelsilmusesse üks sammas - korda lõpuni. Lõpeta ring aassilmusega.

4. Viimasel ringil tee igasse silmusesse tagurpidi kinnissilmus.

 

Tagurpidi kinnissilmust heegeldatakse täpselt samuti nagu tavalist kinnissilmust. Vahe seisneb vaid selles, et heegeldatakse teises suunas (vasakult paremale).

Suurematele padjakestele võtsin hoiustamiseks purgi, millele lõikasin Cricut masinaga teksti "Looduse Heaks". Väiksemad padjakesed mahtusid hoidikusse, milles varem olid vatist padjakesed.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Niii ilusad! Ma vist selliseid kasutada ei raatsiks, jätaks tualettlauale iluasjakesteks. ;)
Kuigi - miks mitte just sellise ilusa pitspadjakesega õrna näonahka puhastada, on ju! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...