neljapäev, 11. juuni 2020

Sildid hoidistele - Rabarberisiirup


Nii kui hakkavad valmima esimesed aiasaadused läheb lahti erinev hoidiste tegemine. Olen ka varem üht teist proovinud sisse teha, kuid sellel aastal on kuidagi eriline soov rohkem katsetada. Esimese katsetusena valmis rabarberisiirup. Tuleb tunnistada, minule maitseb see väga ja kohe varsti on vaja keeta juba järgmine kogus. Seniks aga jagan teiega seda esimest.


Retsepte on internetis erinevaid ja minul kujunes lõpptulemusena välja selline: Lõikasin pestud rabarberid umbes 10 cm pikkusteks juppideks. Siinkohal tuleb mainida, et mida punasemad on varred, seda ilusama värvi saad. Mul on 4 liitrine pott ja täitsin selle rabarberiga kuni 3 liitrini. Lisasin külma vee. Täpselt nii palju, et rabarberid kaetud oleks. Keetsin pehmeks, kurnasin sõelal. Väga kuivaks ma seda ülejäänud segu ei pigistanud, sest sellest asusin hiljem moosi tegema. Sellest räägin aga juba järgmises postituses. Kui vedelik oli kurnatud lisasin sellele 750g suhkrut ja lasin natukene keeda. Võtsin vahu ära ja kui enam vahtu ei tulnud panin siirupi purki.


See aga ei oleks mina, kui oleks lihtsalt tavalise sildi hoidise nimega purgile kirjutanud. Niisiis kujundasin siirupile ka korraliku sildi. Eks ikka enda maitse järgi aga kui kellegile see veel meeldib, siis võib seda kasutada. Lisan siia png faili, siis saab igaüks vastavalt soovile sildi suurust muuta.


Minul oli pildi suurus 8 x 8 cm. Et äär ilus jääks lõikasin lõiketerade abil sildid välja ja liimisin pudelitele. Peale lõikasin jõupaberist katte ja kinnitasin selle nööriga. Nüüd jääb üle vaid siirupile natukene vett lisada ja ongi mõnus jook valmis. 

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Väga ilusad. Kuna oled lahkelt jaganud ja lubanud, võtan ka kasutusele! :) Moosi omad ka. Aitäh! PS! Ega rabarberimahla silte pole plaanis teha? ;)

Ly ütles ...

Aitäh ilusate sõnade eest. Selleks aastaks on rabarberiga seonduv mul valmis ja mahla plaanis teha ei ole. Äkki järgmisel aastal :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...