esmaspäev, 27. jaanuar 2020

Puidust alusega heegeldatud korv


Ei teagi kuidas on nii juhtunud aga viimased postitused on järjest heegeldatud asjadest. Ju siis on hetkel heegeldamine mulle kõige hingelähedasem. Heegeldasin oma kõige pisemale kaanega korvi, kuhu sisse kogun tema erinevad asjad beebi ajast. Kasutasin esimest korda vineerist aukudega aluseid ja mulle täitsa meeldib nendega heegeldamist kokku sobitada.


Heegeldamiseks kasutasin puuivllast nööri Bobbiny 5 mm, värvuseks mündiroheline. Selle korvi valmistamiseks kulus kaks tükki. Heegeldasin heegelnõelaga number 5 mm.

Selleks, et heegeldama hakata värvisin eelnevalt ära oma puidust alused. Tegin seda valge seinavärviga, mis lihtsalt kodus üle oli jäänud. Värvisin mõlemad tükid, mõlemalt poolt rulliga kaks korda. 


Minul oli 80. auguga (läbimõõt 30 cm) puidust ring. Heegeldamise alustamiseks pistsin nööri aasa ühest august läbi ja liikusin mööda auke kinnissilmustega edasi. Heegeldamise alguses võtsin kaasa nööri otsa ja peitsin selle heegeldamise ajal töösse. Kui ring oli peale tehtud võtsin heegelnõela silmusest välja, lõikasin nööri katki ja tõmbasin aasa lahti. Et jääks ilus viimistlus ringi lõpuks on vaja teha viimane aas lahti tõmmatud nööriga. Selleks tõmbasin nööri läbi esimese silmuse ülemise osa ja siis tagasi algusesse (tekib silmuse osa nagu on ülejäänud silmuste peal). Seejärel peitsin nööri otsa silmuste vahele ära.

 

Kuna peale esimest ringi jäid augud näha tuli heegeldada teinegi ring. Selleks pistsin nööri uuesti august läbi (nagu esimese ringi puhul) ja alustasin aassilmustega läbi aukude heegeldamist. Lõpetasin ringi samamoodi nagu esimesel korral. 


Nüüd alustasin korvi külje heegeldamist. Esimene ring tuli heegeldada läbi eelmise ringi ülemiste aasade. Heegeldada kinnissilmustega. Rea lõpetamine on sama nagu varasemal korvi postitusel ja ka silmuste tegemise viis on sama, mis eelmises postituses. Heegeldasin kokku 12 ringi. Viimase ringi reale heegeldasin aassilmustega läbi eelmise silmuste rea ülemise osa ääre. See teeb korvi ääre tugevamaks ja ka viimistlus on kenam. Peitsin otsa ja alumine osa oligi valmis.


Kaane heegeldamist alustasin sarnaselt alumisele osale. Kuna aga kaas peab mahtuma alumise osa peale tuleb see teha veidikene suurem. Selleks heegeldasin teisegi ringi ja selle heegeldamise alustamiseks tegin järgmiselt: viimase silmuse aasa tõmbasin läbi esimese silmuse ülemise osa; pistsin heegelnõela läbi v-kujulise silmuse osa ja läbi tagumise aasa; võtsin heegelnõelale nööri ja tõmbasin kõigest läbi; alustasin teise rea heegeldamist. 



Kokku oli minul 80 auku. Heegeldasin 5 silmust igasse silmusesse üks kinnissilmus ja siis ühte auku kaks kinnissilmust. Kordasin mustrit kuni ringi lõpuni. Viimases osas jäi silmuseid vähem kui viis aga see ei paistnud silma ja ring kuskilt ei laperdanud. Seejärel toimisin sarnaselt alumise osa heegeldamisele. Kaane heegeldamisel tegin 3 rida.

Pealmisele osale joonistasin musta akrüülvärviga kaunistuse. Selleks oli pisikene karu ja tekst. Joonistasin ette harilikuga ja seejärel värvisin pintsilga kaks korda üle. Kui kõik oli kuiv oli karp valmis kasutamiseks.

1 kommentaar:

HõbeValge ütles ...

Ilus korv! Värv on armas. Ja sellistele aukudega alustele heegeldamine tundub lahe. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...