reede, 1. oktoober 2021

Õmmeldud mütsid lastele


Tundus, et hetkel oleks lastel just sellist mütsi vaja, mis oleks topelt riidega. Vaatasin natukene ringi ja avastasin, et sellise mütsi valmistamiseks ei ole just väga erilisi oskusi vaja ning ka lõike saab ise vastavalt suurusele valmis nikerdada. All olevas tabelis on ära toodud soovituslikud lõike suurused vastavalt vanusele. 
Lõike tegemiseks vali endale sobiv suurus. Mina näiteks valisin ühe mütsi puhul 1-3 aastat. Lõike laiuseks on seal 44cm, mis tuleb jagada kahega. Saan tulemuseks 22 cm. Lõikan välja paberi 22cm x 23cm. Murran paberi pikku pooleks (paberi laius on nüüd 11cm) Võtan mõõdulindi ja mõõdan mõlemale küljele samuti 11cm. Seejärel võtan tsirklile 11cm ja tõmban just tehtud märkide juurest suunaga üles.  Lõikan ära halli osa (joonisel) ja voldin lõike uuesti lahti. Nüüd kopeerin saadud tulemuse suuremale paberile ja peegeldan sama asja peegelpildis vastu. Tulemuseks peaks olema nelja tipuga ristkülik (kaks tippu üleval, kaks all).


Murra kangas pooleks. Jälgi kindlasti, et kangas oleks nii, et müts saaks venida laiusesse. Pane lõige kangale ja lisa joonistamisel otstesse ja ühele küljele õmblusvaru. Lõika müts välja ja alusta õmblemist. Selleks laota müts lauale ja murra äärmised küljed keskele kokku. Õmble overlokiga neljast tipust nagu on näha pildil. Seejärel murra müts kokku nagu on näha teisel pildil ja õmble overlokiga kogu äär jättes vaid küljele pisikese ava, millest saad mütsi teistpidi tõmmata. Õmble käsitsi kinni ka jäetud auguke. Vali välja sisemine külg ning lükka see välimise sisse. Pressi kõik triikrauaga kenasti ära.

Mina lisasin mütsi kaunistamiseks helkiva (helkur) kuumpresskile, millest tegin tähekesed. Valisin valget värvi kuumpresskile, sest siis on tähekesed ilusasti ka valgel ajal näha ja kui pimedas auto tulede valgus peale paistab säravad tähekesed ka pimedas.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...