neljapäev, 4. veebruar 2021

Ümber pärli heegeldamine


Ümber pärli heegeldamiseks võib olla palju erinevaid põhjusi aga mina olen kõige rohkem näinud kuidas on selliseid pärleid kasutatud lutikettides. Heegeldusega kaetud pärleid on võimalik osta valmiskujul aga korralik käsitööline teeb need ikka ise.

Materjalina ongi vaja vaid kahte asja: lõnga (mina kasutasin Scheepjes Catona lõnga number 408) ja puidust pärlit (minu õpetuses kasutatud pärli suurus on 20mm). Lisaks on tarvis heegelnõela 2,5mm, kääre, nõela ja markerit.
Algatuseks tuleb teha võluring ning sinna sisse 6 kinnissilmust (KS). Peale seda tuleb teha igasse silmusesse kaks kinnissilmust (kokku on sul nüüd 12 silmust ringis). 

 

Kolmandal ringil teed ühte silmusesse ühe KS-e ja teise silmusesse kaks KS-t. Kordad selliselt ringi lõpuni ja kokku on siis 18 silmust. Nüüd heegelda kolm ringi igasse silmusesse üks KS. Kui sinu pärl on suurem, jätka suuruse lisamist ringidega: 2KS, KKS; 3KS, KKS; 4KS, KKS jne. Kui hakkad heegeldama ringe, kus igas silmuses on üks KS, tuleb neid teha nii palju, kui palju tegid eelnevalt kasvatatud silmustega ringe. Näiteks kolm ringi kasvatamistega ja kolm tavalist ringi.

 

Heegelda 1 KS  ühte silmusesse ja järgmisel heegelda kaks silmust üheks kokku. Ilusam jääb tulemus siis, kui kasutad sellel puhul silmuse töö välimisi aasasid. Kui ring saab täis pista puidust pärl heegeldatud osa sisse ja heegelda terve ring järjest kaks silmust kokku. Lõika lõng ja tõmba see silmusest läbi. 

 

Võta nõel ja pista see järjest kõigist silmustest läbi selliselt nagu näed pildilt: töö keskelt väljapoole ja läbi töö silmuse välimise aasa. Kui kõik kuus silmust on selliselt läbi pistetud tõmba kõvasti ja auk kaob. Peida ots pärlisse ja lõika ülejääk ära.

 

Loodan, et õpetus sai arusaadav aga alati saab paremini. Seega, kui kellegil tekib arusaamatus mõne koha suhtes siis andke sellest ikka teada.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...