neljapäev, 1. november 2018

Meie Halloween


Halloween ehk kõigi pühakute õhtu hiilib järjest rohkem ligi ka Eestis. Lapsed ootavad seda püha väga ja igal aastal on kindlasti tarvis midagi meisterdad. Tavaks on saanud, et selleks pühaks teeme kõrvitsast laterna. Selle aasta kõrvits oli nii ilus, et enne lõikust tahtsin sellest niisama pilti teha. Kui kellegil tekib huvi sarnast pilti teha on väga üldine lähenemine foto saamiseks siin:

Tegin foto (kasutasin pildistamiseks telefoni)
Tegin samast fotost must-valge versiooni
Kasutasin Photoshopi, et kaks pilti panna kokku nii, et taust oleks must-valge ja kõrvits värviline

Kui pilt oli valmis oli aeg lastel meisterdada latern. Peale ülemise osa lahti lõikamist oli minu töö tehtud. Lapsed puhastasid kõrvitsa seest ise, joonistasid harilikuga silmad ja suu ning suurem tüdruk lõikas ebavajalikud osad välja. Peale paari päeva toas, leidis latern oma koha õues ukse juures.


Lisaks laternale sai sellel aastal tehtud okstega nahkhiire puu. Selleks korjasin väljast mõned oksad ja värvisin mustaks (akrüülvärviga). Sama tegin ka mõningate kividega, mida on samuti väljas külluses. Kerisin potti rulli kolm ribadeks lõigatud ajalehte ja nende kihtide vahele lükkasin oksad, mille peale paigaldasin kivid. Okste vahele tõmbasin ämblikuvõrgu (poest ostetud). Nahkhiirte jaoks otsisin internetis sellise šablooni, mis mulle meeldis. Printimiseks kasutasin Word`i. Kopeerisin šablooni vastavalt vajadusele (5 tükki) ja printisin mustale paberile. Kui asusin nahkhiiri välja lõikama oli prinditud osa õrna läikega. Nii olid piirjooned lõikamiseks parajalt nähtavad aga samas ei jäänud midagi üleliigset paberil näha. Lõpuks kleepisin nahkhiired kuumaliimiga okstele.


Purgid on tehtud varem, kuid lisan siia ka nende valmimise juhendi. Panin purki natukene musta värvi ja asusin purke erinevas suunas keerutama. Lasin värvil kuivata ja katsin üle juba eelnevalt mainitud ämblikuvõrguga. Osa võrgust kleepisin purgi kaane külge, et see ripuks kogu purgi ulatuses, kuni põhjani välja. Võrgu külge kinnistasin jällegi plastikust ämblikud, mis olid samuti poest ostetud. Valgustuseks purgi sisse ostsin patareiga küünlad. Need on paremad, kui muud tulukesed, sest imiteerivad küünla värelemist.


Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...