pühapäev, 14. märts 2021

Heegeldatud äärega kandik


Ei ole viimasel ajal postitusi jõudnud teha aga see ei ole mitte seepärast, et midagi valmimas ei ole. Põhjus on hoopis selles, et korraga on käsil liiga palju toredaid tegemisi. Igatahes lõpuks valmis kandik, mida olin juba ammu valmistada tahtnud.

Kandik on valmistatud vineerist heegeldamiseks mõeldud alusele, diameetriga 40 cm. Heegeldamiseks kasutasin lõnga Hoooked RibbonXL. Heegeldasin heegelnõelaga number 5mm. 


Tööd alustasin vineeri töötlemisega. Algatuseks värvisin vineeri üle Viva värviga Chalky Vintage-Look. Esimesel kihil kasutasin tooni taupe ja teise kihi värvisin tooniga wool white. Peale värvi kuivamist lihvisin (masinaga) värvi üle nii, et mõningatest kohtadest hakkas kumama puit. Eemaldasin tolmu ja peale teksti kujundamist lõikasin selle Cricut masinaga välja. Kleepisin saadud šablooni puidule ja värvisin kaks korda üle valge akrüülvärviga. Peale kuivamist lihvisin veelkord peene liivapaberiga töö ettevaatlikult üle. 

Kui alus oli valmis asusin heegeldama. Juhised heegeldamiseks on kirjeldatud minu varasemas postituses, mis asub siin. Heegeldasin kõrguseks seitse ringi. Kuuenda ringi heegeldamisel jätsin vahele 9 silmust ja heegeldasin nende asemel 15 ahelsilmust. Tehtud aukude kohale moodustusid kandiku käepidemed.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...