teisipäev, 16. juuni 2020

Sildid hoidistele - Rabarberimoos


Rabarberisiirupit tehes jääb üle päris palju rabarberit ja nii valmis plaan sellest omakorda veel moosi teha. Mässamist on moosiga natukene rohkem kui siirupi tegemisega aga tulemus on seda väärt. 


Kuna tegemist on juba ühe protsessi jätkuga, siis siinkohal on asjakohane läbi uurida ka esimene postitus, kus on olemas kogused, millest alustasin. Kõik sõelutud kraam potis, võtsin saumiksri ja purustasin kogu segu korralikult läbi. Kuna ka selle tulemusena jäid mõned rabarberikiud, mis mulle ei meeldinud, võtsin sõela ja surusin kogu segu veel omakorda sõelast läbi. Saadud segule lisasin pool kilo suhkrut ja lasin mõne aja keeda ning siis läks moos purki.


Et seda purki ka ilus vaadata oleks ja et teaks, mis purgis on, tuli jällegi teha silt. Kuna tegemist ikka rabarberiga siis suurt vaeva sellega ei olnud. Tuli ära vahetada vaid nimi ja oligi valmis. 

Kuna purgid olid pisemad, läks silt seekord purgi kaanele. Alla panin jõupaberit ja sidusin selle nööriga kinni. Selleks korraks on rabarber talveks sahvris. Järgmiste hoidisteni.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...