laupäev, 6. veebruar 2021

Pärlitest lutikett

Hetkel on päris populaarsed erinevad lutiketid ja kuigi minu pisikesel enam seda abivahendit vaja ei lähe, tahtsin kangesti proovida ühte valmistada. Kuna eelnevalt olin valmis heegeldanud roosad pärlid, tuli ka luitikett roosades toonides.

Erinevad pärlid ja tähed on olemas müügil BeCreative leheküljel. Nagu mainisin siis pärlite ümber lõngaga heegeldasin ise ja selle tegemise õpetus asub siin.

Kui midagi pisikesele lapsele valmistada, tuleb alati erilist tähelepanu pöörata turvalisusele ja kindlasti ei tea seda paljud, et väikelastele mõeldud esemetes peavad olema puidust detailid viimistletud ehk siis töödeldud selleks ettenähtud vahendiga. Kuna mina värvida ja lakkida pärleid ei tahtnud leidsin sellise toote nagu Amello Linaõli. See on 100% naturaalne loodustoode ja mõeldud muuhulgas puidust mänguasjade viimistlemiseks. Samuti peavad olema kõik sõlmed ja kinnitused väga põhjalikult kinnituatud. 

Kui olin internetis väheke ringi vaadanud jäi mulle silma üks lutiketi valmistamise õpetus. Seda on võimalik näha siin. Luitiketi valmistamiseks tuleb lõigata umbes 45cm pikkune nailonnöör (minul 1mm). See ots, millega alustad kinnitamist tuleks kergelt välgumihkliga sulatada. Nöör tuleb pista läbi kinnituse ja keerata lühem ots üles.

 

Seejärel tuleb lühem ots keerata ümber pikema nööri. Kui üks ring on tehtud, tuleb teha teinegi samasugune ring. 

 

Alles jäänud lühem jupp tuleb pista algselt tehtud aasa sisse ning seejärel pista läbi mõlemast algselt tehtud ringidest (mis olid ümber pikema nööri keritud).

 

Nüüd tuleb kõvasti sikutada pikemast nöörist ja kinnituse küljes olev aas tõmbab tihedalt ümber kinnituse kinni. Proovisin ise ja lasin ka mehel sikutada aga kinnitus kuidagi järele ei andnud. Alles jäänud väike jupp tuleb pärlite lisamisel neisse ära peita. 

 

Nüüd tulebki kõige lõbusam ja loovam osa. Sättda kõik pärlid ja muu ketiks. Kuna mina kasutasin heegeldatud helmeid siis teise nööri otsa viimistlesin peale helmeste lisamist. Seda sellel põhjusel, et nõel ei läinud muidu nöörist läbi. Kui kõik on nii nagu peab tuleb töö lõpetada samuti korraliku sõlmega. Selleks murra alles jäänud nöör pooleks. See tekitab aasa, mille külge hiljem saabki luti kinnitada. Selle aasaga tuleb ümber nööri teha ring ja pista siis aasast läbi. Kui kõik õige tekib pärli juurde sõlm. Alles jäänud väikene jupp nööri tuleb jällegi peita ketis olevate pärlite sisse. Mida pikemalt seda parem. Kindlasti jälgi, et pärl tehtud sõlmest üle ei libiseks. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...