reede, 27. november 2020

Õmmeldud varraste kott

Eelmises postituses oli kott, milles sai hoida pooleli olevaid kudumistöid ja nüüd järjena valmis kott, kuhu saan panna oma vardad. Kangas on sama, mis eelmises töös. Juurde tuli vaid kilest osa, mille leidmisel tuli natukene mõttetööd teha. Lõpuks aga mõtlesin välja materjali, mis sobiks ja selleks osutus läbipaistev vakstu. See on piisavalt tugev  ja seda on võimalik õmmelda. Lisaks kasutasin trukkide paigaldamisel selleks mõeldud tööriista ja nahast silti.


Lõikasin hallist riidest, kirjust riidest ja liimiriidest ristkülikud mõõdus 41,5*24,5cm. Lisaks mustriga riide varraste taskutele, läbipaistva vakstu suure tasku jaoks ja riba varraste taskute peale, valge riide kandi valmistamiseks (taskute äärde ja kogu töö äärde), halli riide tasku taha, halli riide klapi jaoks mõõdus 19*9cm ja hallist ning kirjust riidest klapi mõõtutega 29*8,5cm.


Õmblemine on minu jaoks küllaltki võõras käsitööliik aga hetkel on selle vastu huvi. Seega kirjeldan pigem seda, kuidas ma midagi tegin, mitte seda, kuidas peaks tegema. Kui kõik osad olid välja lõigatud asusin õmblema. Esimesena õmblesin kirju riide külge (varraste tasku) valge kandi. Kandi tegin ise lõigates 3,5cm paksuse riideriba. Triikisin kanga pikku pooleks (keskkoha märgistamiseks), seejärel ääred keskele kokku, murdsin keskkohast pikku taas pooleks ja triikisin üle. 
Seejärel õmblesin alumisest osast vastu kanti õrnalt surudes külge vakstu. Kinnitasin tehtud tüki hallile alusriidele, millele eelnevalt olin külge triikinud liimiriide. Võtsin riide tasku taha ja õmblesin samuti hallile alusele.Vastavalt varraste jämedusele hakkasin kirjule kangale sisse õmblema taskuid. Õmblesin täpselt kandini. Et sealt aga hargnema ei hakkaks liimisin pahupoolelt õmbluse lõpu riideliimiga üle.


Õmblesin valmis ülemise klapi. Kumera nurga tegemiseks kasutasin ümmargust karpi. Ümaruse lõikasin aga välja peale õmblemist. Pöörasin õige poole, triikisin ja õmblesin ääre veelkord üle. Kinnitasin klapi samuti halli aluse külge. Suure tasku vakstule õmblesin äärde valge kandi. Trukid kinnitasingi pigem kandi külge. Teise poole trukid kinnitasin halli aluse külge. Sisu oli sellega valmis.

Kinnitusklapi valmistamiseks õmblesin hallil riidel kolm äärt kokku, pöörasin õige poole ja triikisin ära. Kinnitasin trukid ja sildi. Mõõtsin välja koha, kuhu kinnitus pidi minema ja õmblesin selle sinna kinni. Samuti mõõtsin välja truki teise poole kohad ja kinnitasin need kirjule alusele. Õmblesin valge kandi ümber oma töö. Kõige viimasena printisin välja varraste numbrid ja paigaldasin taskutesse. Ei tea, kuidas teile tundub aga ise jäin küll oma tööga väga rahule. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...