kolmapäev, 11. november 2020

Heegeldatud ja tikitud korv

 


Tahtsin ära proovida kauplusesse tulnud uut toodet ja kuigi läks natukene aega valmis ta sai. Tegemist on siis heegeldatud korviga, mille kaas on kaunistatud ristpistes. 


Niisiis kasutasin vineerist aluseid, mis on mõeldud heegeldamiseks ja ühte siis sellist, milles on augud. Kokku kulus kolm alust. Kaks tavalist ja üks aukudega.  Tooteid on võimalik soetada siit. Tikkisin villase tikkimisniidiga ja heegeldamisel kasutasin puuvillast nööri Bobbiny 5mm. Heegeldasin heegelnõelaga 5mm. Seda just eelkõige seepärast, et see mahub ilusti läbi aukude.


Tikkimise mustri sain internetist aga kahjuks allikat enam ei mäleta. Heegeldamisek kasutasin aga juba varem heegeldatud korvi tegemisel saadud tarkusi. Täpsemalt kirjutan korvi valmistamisest varasemas postituses. Erinevus on vaid selles, et sellel korral kasutasin vineerist alust diameetriga 25cm ja pealmisel osal on kaks kihti vineeri (aukudega ja ilma). Seda tegin selleks, et mind jäi häirima tikkitud osa tagumine pool. Tahtsin, et karp oleks ilus ka seest.


Sellel korral sai siis valmis selline meisterdus. Tikkimise osas on muidugi kujundus piiratud vaid fantaasiaga. Ise mõtlesin, et oleks võinud teha pisikesele sellisel viisil mälestuste karbi. Oleks peale saanud tikkida erinevaid andmeid. Nüüd aga juba karp olemas ja teist tegema ei hakanud.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...