teisipäev, 29. september 2020

Heegeldatud pisikesed kõrvitsad

Tütar tahtis toa kaunistamiseks midagi sellist, mis looks sügisese meeleolu. Esimesena turgatasid pähe kõrvitsad. Kuna olin neid ka varem teinud, siis tahtsin proovida midagi teistsugust. Seega valmis plaan teha vanik pisikeste kõrvitsatega.

Lõngaks valisin Rowan lõnga Felted Tweet, värvideks 154 ja 205. See tundus kõrvitsate valmistamiseks oma looduslike värvide poolest täiesti ideaalne olevat ja kui nüüd ette rutata siis jäin tulemusega väga rahule. Heegelnõelaks oli  3,5 mm. 

Kõrvitsa valmistamisel võtsin aluseks selle õpetuse. Niisiis heegeldasin 11. silmusega keti. Tagasi heegeldamist alustasin teisest silmusest. Kinnissilmustega rea lõppu jõudes jäi mulle 10 silmuseline rida. Nüüd heegeldasin edasi samuti kinnissilmustega aga kõik silmused heegeldasin läbi varem heegeldatud silmuse tagumise aasa. Kui koos oli 23 rida heegeldasin ääred kokku: esimesel küljel heegeldasin jällegi läbi tagumise aasa aga tagumisel küljel võtsin läbi mõlema aasa. Lõpetasin töö ja jätsin parajalt pika saba. Sellega traageldasin ühe ääre ja tõmbasin pingule. Minu lõng oli õrnem ja väga sikutamist ei kannatanud. Seepärast võtsin lõnga topelt. Et kõik ikka korralikult kinni saaks tegin veel paar pistet juba kinni tõmmatud silmustesse. Lõnga otsa peitsin kõrvitsa sisse. 

Võtsin rohelise lõnga ja heegeldasin kaks ringi kinnissilmuseid kokku heegeldades (kaks kinnissilmust üheks). Peale esimest ringi täitsin kõrvitsa täitematerjaliga aga selliselt, et jäi pigem pehmem. Lõpus heegeldasin veel paar rida rohelisega igasse silmusesse üks kinnissilmus. Seda võib teha vastavalt sellele kui pikka saba tahad. Viimasena heegeldasin otsa kahe silmusega kinni. Peitsin otsa kõrvita rohelisse ossa aga lõnga ära ei lõiganud. Kõrvitsa kuju saavutamiseks tuleb selle lõngaga õmmelda läbi kõrvitsa ja natukene sikutada, et kõrvits lapikumaks läheks. Õmble edasi tagasi seni, kuni on selline kuju nagu soovid.

Lõpuks võtsin mina pisiksed kõrvitsad ja ajasin karvasema nööri otsa. Nüüd kaunistabki see minu tütre toa ust. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...