neljapäev, 17. detsember 2020

Kaardid Jõuludeks vol 3

Nagu igal aastal teen ma ka sellel aastal saatmiseks mõeldud Jõulukaardid ise. See on alati väga tore tegemine, sest saab ju sellise teemaga kaarte teha vaid kord aastas. Samas on nii palju ilusaid templeid ja lõiketerasid, mida kasutada. Niisiis siin need kaardid on.

Kaart "Langeb lund". 

Kaardi valmistamist alustasin tausta tegemisega. Selleks tupsutasin sinise templivärviga valge paberi kokku. Pritsisin õrnalt märjaks ja kuivatasin. Musta templivärviga tembeldasin kuused. Tumedamad kuused oleks nagu eespool ja heledamad taga. Sellise tulemuse saad siis, kui tembeldad ühe korraga mitu kuuske. Esimesena selle, mida tahad ette ja teise järele sinna, mis võiks tunduda kaugemal. Pintsli ja valge akrüülvärviga tegin taustale lumehelbed. Kujundasin arvutis kaardi esimese osa ja lõikasin selle Cricut masina abil valgest kartongist välja. Tausta ja esimese osa vahele lõikasin kalka paberist ruudu. Liimisin kõik kolm kihti omavahel kokku. Karu tegin sarnaselt eelneva kaardi lumememmele. Samuti sõna "Lund". Erinevus seisnes viimasel vaid selles, et värvi kasutasin vähem ja mõningad kohad puistasin üle lumepulbriga. Pilved lõikasin välja lõiketerade abil ja tupsutasin ääred samuti sinise templivärviga. Sõna langeb printisin printeriga, kleepisin kartongile, lõikasin välja ja liimisin 3D padjakeste abil kaardile. Kui kujundus oli valmis liimisin kõik alusele, milleks sellel korral oli naturaalne kartong.


Kaart "Sajab Lund". 

Lõikasin valge A4 suuruse kartongi neljaks ja ümmarguse lõiketera abil lõikasin kõigile tükkidele ringi keskele. Liimisin kõik neli tükki üksteise peale, viimase ja eelviimase kihi vahele lõikasin paksema kile ja seejärel lõikasin ääred sirgeks. Võtsin veel ühe sama suure paberi. Tupsutain paberi keskele kahe templivärviga sinise tausta jättes keskosa heledamaks. Pritsisin õrnalt paberi märjaks ja kuivatasin. Tembeldasin lumememme musta templivärviga, puistasin üle läbipaistva reljeefpulbriga ja sulatasin pulbri kõvaks. Liimisin saadud pildi kartongile ja lõikasin lõiketera abil välja. Värvisin lumememme Copic markeritega ära ning liimisin siniseks värvitud taustale. Valasin kokku kleebitud paberite ringile lume ja liimisin tausta teiste paberite külge. Õmblesin ringi õmblusmasinaga üle. Lõikasin Cricut masinaga välja sildi Lund ja tähed "SAJAB" kirjutamiseks. Viimased kleepisin mustale kartongile. Sildi Lund värvisin samuti Copic markeritega ja hiljem tegin valge pliiatsiga peale pisikesed täpid. Kleepisin sildile 3D padjaksesed ja liimisin kaardile. Veel lisasin nööri ning kaks valget pallikest. Lõpuks liimisin kogu töö kaardiks lõigatud ja volditud alusele.


Kaart "Soov  Mõte  Teostus"

Alustasin kaardi tegemist Jõuluvanadest, mida tegin sarnaselt lumememmele. Tausta tegemiseks tupsutasin sinise templivärviga valgele kartongile, pritsisin natuke vett ja lasin kuivada. Et taustale jääks rohkem plekke, pritsisin veelkord vett aga sellel korral mitte pihustiga vaid näppudega. Peale kuivamist jäidki sellised heledamad kohad. Siinkohal mainin, et vett peale pritsida ei tasu igale templivärvile. Mina kasutasin taustade tegemiseks Ranger Distress Ink templivärvi. Tausta pealmiseks kihiks said sellelgi korral valge akrüülvärviga tehtud lumehelbed. Kujundasin arvutis pealmise tausta ja lõikasin selle Cricut masina abil valgest kartongist välja. Õmblesin õmblusmasinaga valge niidiga ääre. Liimisin kõik osad omavahel kokku. Printisin välja sõnumi, liimisin kartongile ja lõikasin lõiketerade abil välja. Liimisin ka sõnumid 3D padjakeste abil kaardile. Kui kõik sai omakorda alusele liimitud lisasin punase-valge paela.

1 kommentaar:

Malle ütles ...

Super! Ma nii naudin sinu tegemisi ja kuidas sa protsessi kirjeldad. Sul on nii oma stiil, mida naljalt teistega segi ei aja. Aitäh seda jagamast! Kauneid saabuvaid pühi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...