pühapäev, 6. september 2020

Heegeldatud nukk

 


BeCreative kauplusesse tuli müügile spetsiaalne lõng, millega saab teha nukule juukseid ja loomulikult oli mul tarvis kiiremas korras see ära katsetada. Selleks omakorda oli aga vaja valmistada nukk, millele siis juuksed pähe panna.


Keha heegeldasin 2,5mm heegelnõelaga ja kasutasin Scheepjes Catona lõnga. Juuste heegeldamisel, nagu juba mainisin, kasutasin uut lõnga Dolly Mo Woolly Mohair. Kleidi kudumisel kasutasin lõnga Fonty BB Merinos


Peale nuku valmimist alustasin juuste valmistamisega. Heegeldasin samuti heegelnõelaga 2,5mm. Tegin 6 ahelsilmust ja kinnitasin ringis kokku. Ringi tegin 12 kinnissilmust ja edasi heegeldasin juba sarnaselt nuku peale. Õige suuruse valisin lihtsalt pidevalt juukseid pähe proovides. Lõnga külge on kinnitatud hulga pisikesi niidikesi, millest siis moodustuvad juuksed. Et neid hiljem ei peaks väga hullusti lahti kammima hakkama, tõmbasin mina enne iga silmuse tegemist neid põhilõngast kaugemale (risti põhilõngaga). Selliselt heegeldades saab nukule lühikesed juuksed. Mina tahtsin teha patsidega tüdrukut ja selleks lõikasin paraja pundi lõngast juppe ja kinnitasin need juba heegeldatud juuste alumisele osale. Kammisin juuksed läbi ja punusin patsid haarates kaasa heegeldatud osa juukseid. Kui kõik valmis oli võtsin nõela ja niidi ning õmblesin juuksed pea külge. Jäin tulemusega väga rahule ja ega väga ei suuda senini uskuda, et tegu on lõngast tehtud juustega.


Kleidi otsustasin nukule kududa ja selleks leidsin õpetuse siit. Selle õpetuse järgi on võimalik teha erinevaid riideid. Mina kudusin 2,5mm varrastega ja ei alustanud kohe silmuste juurde tegemisega vaid heegeldasin esimese rea parempidi ja seejärel hakkasin tegema õpetuse järgi. Lisaks tegin ühe augurea rohkem, kui õpetuses, sest muidu jäi ülemine osa nukule kitsaks. Kinnitusena kasutasin haake ja vöö heegeldasin lihtsa ahelsilmustest ketina. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...