esmaspäev, 3. august 2020

Heegeldatud kuumaalus



Heegeldamistuhinas otsin erinevaid asju mida saaks proovida valmistada. Kuumaalus on just selline pisike asjadndus köögis, mis võiks käepärast olla. Ei mõtle siia peale panna otse tulelt võetud potti või panni kuigi ka see oleks muidugi võimalik, vaid kaitseks pigem kuumemate asjade eest lauda.

Lõngana kasutasin Catona puuvillast lõnga. Kuumaaluse valmistamiseks kulus kaks tokki, lisaks natukene kollast lõnga. Heegeldasin heegelnõelaga 3,5mm ja lõng oli topelt.

1. heegelda ahelsilmustega kett 15 silmust
2. tagasi heegeldamist alusta teisest silmusest ja heegelda igasse silmusesse 1 kinnissilmus (KS). Tee üks ahelsilmus ja pööra töö ümber. (14)
3. heegelda nupp - selle õpetuse leiad vajadusel siit, 1 kinnissilmus. Korda tegevust kuni rea lõpuni. Tee üks ahelsimus ja pööra töö ümber (14)
4. Järgmisel real heegelda jällegi igasse silmusesse 1 KS vaid esimesse ja viimasesse silmusesse tee ühte silmusesse kaks KS-st. Tee üks ahelsilmus ja pööra töö ümber.
Järgmine rida tuleb jälle heegeldada nuppe. Peale seda kinnissilmuste rida, rea alguses ja lõpus kasvatades kinnissilmuseid. Toimi selliselt niikaua kuni oled teinud seitse rida nuppe. Seejärel tulen kinnissilmuste real äärmiseid silmuseid kahandama hakata. Seda tuleb teha seni, kuni on alles jälle seitse puppu. 
Ääre korrastamiseks liikudes mööda äärt tee igasse silmusesse 1 kinnissilmus. Igas küljes peab olema 14 silmust. Selliselt tekib nurkadesse ühte silmusesse kaks kinnissilmust. Nendesse kohtadesse lisa üks kinnisssilmus veel juurde, et kokku on siis nurkades 3 kinnissilmust ühes silmuses. Kui ring täis lõpeta töö ja peida ots. Nüüd vahetasin mina värvi ja just tehtud kinnissilmuste peale tegin veel ühe ringi aassilmuseid. Sarnaselt nagu olen teinud korvide puhul. 

Kui töö oli valmis tegin selle venitamiseks märjaks. Peale kuivamist oligi kuumaalus valmis.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...