neljapäev, 12. detsember 2019

Kriidimarkeriga kaunistus aknale


Eelmisel aastal avastasin suurepärase toote, mida Jõulukaunistuste tegemisel kasutada. Selleks on kriidimarker. Markerit on mugav kasutada ja sellega saab teha akendele kiireid ja ilusaid kaunistusi. Piiriks on vaid enda fantaasia. 


Mina kasutasin Edding 4095 valget kriidimarkerit. Joonistusi tehes peab olema küllaltki nobe, kuna marker kuivab väga kiirelt. Kui siiski on vaja juba joonistatud kohas midagi parandada või juurde lisada, siis korduvalt üle tehes kaob ka puru, mis kuivanud markerist tekib. Kui midagi läheb segi, tuleb natukene oodata ja kuiva paberiga ära pühkida. 


Kui kardad, et joonistamisoskus puudub, siis nende kaunistuste puhul ei ole see probleemiks. Ole lihtsalt loominguline ja kasuta erinevaid abivahendeid. Näiteks suurte kaarte tegemisel kasutasin pingule tõmmatud nööri (ühes otsas marker ja teisest hoidsin teise käega kinni), kuulide joonistamisel kasutasin pisikest kaussi, sirge tõmbamisel papist sirget karpi jne. Eelmise aasta kaunistuseks oli suur pärg, mille ringi tõmbasin hularõnga abil.
Marker kestab ühe hooaja ja seepärast on mõistlik ostu mõne naabriga jagada. Saab odavamalt ja midagi ei lähe kaotsi. Seda muidugi juhul, kui ei tee enda maja kõiki aknaid valgeks.
Suurepärane on veel see, et kui pühad läbi, võtad kuiva majapidamispaberi ja pühid kaunistuse lihtsalt maha.

2 kommentaari:

Merle L. ütles ...

Isver, kui lihtne ja lahe!

Anneli T ütles ...

Aitäh hea idee eest! Loodan järgmine aasta kasutada. Seni kasutasin kleebitavaid pilte, aga need on üsna kallid (arvestades, et peavad vastu 1-2 hooaega).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...