laupäev, 15. detsember 2018

Kootud jõulukuulid


Juba mitu aastat tagasi ostsin plastikust jõulukuulid, et nende ümber lõngaga kududa. Nimelt mulle meeldib, kui kuul on kindla vormiga ja vatiini kasutades ma sellist tulemust ei saanud.


Lõnga valimisel väga vaeva ei näinud. Valisin vaid värvi järgi, sest kuule ju ei pese ja kasutad vaid kord aastas. Kudusin varrastega number 3. Algatuseks lõin 12 silmust (igale vardale 3 silmust) ja siis kudusin all toodud skeemi järgi. Põhimõtteliselt võib seda skeemi kasutada erinevas suuruses kuulide katmiseks, lihtsalt suuremate puhul tuleb lisada rohkem silmuseid. Näiteks 10 silmuse asemel 12 või 14. Kui vahepealne osa kootud hakkasin liikuma skeemi järgi aga vastupidises suunas seni, kuni alles jäi jällegi igal vardal 3 silmust. Siis lõikasin pikemalt lõnga ära ja panin selle sukanõela taha. Tõmbasin läbi kõigist 12 silmusest ja sikutasin veel augu kõvasti kinni ning kinnitasin sõlmega ja peitsin otsa. Sama tegin ka alumise osaga.


Kuna minu kuulid on ilma mustrita siis selleks, et neile natukene särtsu anda lisasin musta traati, mille vedru moodi kuju sain pastapliiatsi otsas traati kerides. Lisaks riputasin pisikesed puidust lumehelbed ja vedru osa kinnitasin ka mõnest kohast niidiga. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...